Tuesday, March 24, 2009

LEOPOLD

täna algab Pärnu Raekojas:

http://www.ooper.parnu.ee/PROJEKTID/LEOPOLD/

Õpitoad Pärnu Raekojas 24.-26.märts kell 14-17

Korraldaja: Pärnu Filharmoonia ja MTÜ Pärnu Kontserdibüroo

Üritust juhib Andrus Kallastu. Mina tutvustan flöödi võimalusi.

Saturday, March 21, 2009

Soomest tagasi, Repoo nädal lõppemas

Kohe algab Helsingis viimane Repoo etendus: Sinine öö. Täna siis teevad show'd Kai Kallastu ja Jorma Toots. Publik on pandud istuma lavale eesriide taha, kust saavad silmaga jälgida esinejate köögipoolt, vee joomist, küünte lakkimist jne. kontsert toimub saalis ja on hästi kuuldav ja nauditav,kuna Gershwini ja Lecuona laulud kõlavad Kai esituses kohutavalt hästi. Sellist muusikat kehvas esituses kuulata oleks lausa piin. Edu neile!

Meie aga juba kodus. Eile oli kontsert-kino õhtu, ikka see "Fauni Pärastlõuna". Muutsin taas pisut kava, ja hoolimata sellest,et seda projekti pole tükk aega esitatud,toimis kõik hästi. Andruse sõnul on see väga hästi läbi tunnetatud asi. meeldetuletuseks siia üks lingike selle projekti reklaam-treileriga: http://www.autonomicum.com/kino/

Kolmapäeval hullusime hullumisstseenidega :D ega tegelikult polnudki midagi hullu :D aga mõned probleemid ilmnesid seoses sellega,et originaalis oli see etendus lavastatud Pärnu Vanalinnakooli õue ja integreerides seda kammersaali (Balderi saal Helsingis) oli pisut keeruline toimetada kostüümide ning osade rekvisiitidega,mis olid mõeldud esialgselt kohati pea 5x suurema esinemispaiga jaoks. Aga saime hakkama :) Kai laulis vingelt ja ka õhupall lõhkes lõpuks surma survel :D Peale etendust tuli juttu ajama üks noor ja kuulus Soome lavastaja (nime jään hetkel võlgu), uuris Repoo tegemiste kohta ja avaldas imestust,et selline etendus oli tehtud vaid kolme inimesega,kellest 2 laval ja 1 heli ning valguspuldis!!! Nii see meil praegu käib jah :))

Repoo nädal Helsingis aga algas teisipäeval minu higi ja verega - "Kassandra uni" - ballaad flöödile ja magajale. Murtomäki kirjutas Helsingin Sanomates: http://www.hs.fi/kulttuuri/konsertti/artikkeli/Hyv%C3%A4%C3%A4+mutta+harvoille/HS20090319SI1KU03d0d


Wednesday, March 11, 2009

REPOO NÄDAL Pärnu/Helsingi

14.-21.märts 2009 teeme repoolastega vanu asju uues kuues (osalt). 2 õhtut Pärnu Kunstihallis, kus uue asjana tuleb ettekandele "Kassandra uni" flöödile ja magajale (muusikaline kava sama,mis mu jaanuari soolokontserdil,vt. blogis allpool), samuti esitame Pärnus ka "Hullumistseene",siis kammerlikumas-tubasemas vormis võrreldes suviste öiste aktsioonidega :))

Kogu kava siin:


REPOO NÄDAL

PÄRNU-HELSINKI


KASSANDRA UNI

L 14.3.2009 kell 16.00 Pärnu Kunstihall

HULLUMISSTSEENE KVALITEETOOPERITEST

P 15.3.2009 kell 16.00 Pärnu Kunstihall

KASSANDRA UNI

T 17.3.2009 kell 19.00 Helsingi Balderi saal

HULLUMISSTSEENE KVALITEETOOPERITEST

K 18.3.2009 kell 19.00 Helsingi Balderi saal

FAUNI PÄRASTLÕUNA

R 20.3.2009 kell 19.00 Helsingi Balderi saal

SININE ÖÖ

L 21.3.2009 kell 19.00 Helsingi Balderi saal


http://www.ooper.parnu.ee/